Szeretem a férjem

A lélek dolgai

1000 dinnyemag

2015. szeptember 25. 21:37 - Jantek Gyöngyvér

Évek óta figyelemmel követem a Csodalámpa Alapítvány munkáját. Beteg gyerekek kívánságait teljesítik adakozó kedvű emberek segítségével. A klinikán, ahol dolgozom, rendszeresen láttam, ahogy egy-egy beteg gyerek az Alapítvány jóvoltából számítógéphez jutott, amin keresztül akkor is tudta tartani a kapcsolatot a családjával, amikor éppen hosszabb ideig kórházban volt. A legtöbb gyerek laptopot, Xbox-ot, telefont kér, de akad, aki saját otthoni játszótérre, biciklire, vagy valamilyen speciális programra vágyik. Nincs ezzel semmi baj, a kívánságok lényege az, hogy a gyerekek vágyát teljesítse, és jobbá, szebbé tegye a hétköznapjaikat.

Barbara története azonban más. A 12 éves, leukémiás lány 1000 db dinnyemagot kért. Ezeket elültette, majd a dinnyéket eladta. A pénz egyharmadát tartotta meg magának és a családjának, a fennmaradó kétharmadot két alapítvány között osztotta el. Nem mindennapi kívánság ez, és a kislány is különleges. Részlet a Csodalámpa Alapítványnak írt leveléből:

„Tudják, igazán kötődöm a tanyához, állatokhoz és a földhöz... Az én elméletem szerint egy kis darab föld nem más, mint maga a megélhetés. Az előzőekhez visszatérve szeretnék kérni 1000 db sárgadinnye magot (csak és kizárólag CENTRO a megfelelő), bizony elég sürgős lenne, mert februárban illendő volna elrakni a magokat (mi műanyag tejes poharakba szoktuk.)

Ha elég életképes és kiültetésre érett a palánta... a szabad földben jobban érzi magát... A többit bízzák ide, nem olcsó mulatság, de nekem is vannak praktikáim és taktikáim, amiket természetesen nem fogok elárulni... Kell ennél és a pozitív kisugárzásnál több a sikerhez? Én nem hiszem...” (Forrás: Csodalámpa Alapítvány)

barbi_1000dinnyemag.jpgBarbi márciusban megkapta a magokat, majd a családja segítségével elültette azokat. Egészen mostanáig titokban tartották a lány vállalását, hogy minél nagyobb meglepetés lehessen. Szeptember van, a termés sikeres volt, a dinnyéket eladták a helyi piacon. A befolyt összegből hamarosan egy kisfiú fog profi biciklit kapni, és remélem Barbinak is maradt elég pénze könyvre, játékra, számítógépre, vagy amire éppen vágyik.

Ez egy igazán felemelő történet arról, hogy vannak olyan emberek, akik a bajban is képesek másokra gondolni. Barbara 12 éves, valószínűleg több nehézségen ment eddigi élete során keresztül, mint a legtöbb ember egész életében, mégis van humora, életkedve, hite. Gyógyulj meg Barbi, nagy szükség van rád!

 

Forrás: Csodalámpa Alapítvány

komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása