Szeretem a férjem

A lélek dolgai

11 gondolat a lelki egészségért - nehéz időkre

2021. április 30. 21:28 - Jantek Gyöngyvér

1. A legfontosabb, hogy egy olyan rendszert kell kialakítani, ami közép- vagy hosszútávon is működik. Vagyis TAKARÉKOSKODJ AZ ERŐDDEL! Amit muszáj megtenni, vagy amit jólesik megtenni, azt tedd meg. Egy csomó saját magunk által támasztott elvárást el kell engedni. Nem most lesz puccba vágva a lakás, nem idén lesz kitűnő a gyerek, nem most varrunk neki házilag extra különleges farsangi jelmezt - hacsak nem ez kapcsol ki. Ha mégis összejönnek ezek a dolgok is, az jó, de ne várd el magadtól és a gyerekektől sem! Nagy különbség!
2. Priorizáld a feladataidat, mert mindenre nem fog sem időd, sem energiád jutni. A lista elejére írd fel: normálisnak maradni. A normális nem egyenlő tökéletessel, vagy éppen pont az a tökéletes? Ha te szétesel, jó eséllyel borul más is.
3. Ne érezd rosszul magad, ha az elveid ellenére most több lesz a gyerekek képernyőideje. Ez most ilyen.
4. Ne legyen bűntudatod, ha a fagyasztóból esztek.
5. Legalább hetente pár órát próbálj egyedül tölteni. A kádban késő este, vagy egy reggeli sétán. Ez nagyon kell. Egész nap beszél hozzád valaki, és te nem tudsz beszélni magaddal. Ilyenkor van esélyed arra, hogy végiggondold a napod. Ha bánt valami, megértsd, hogy mi bánt.
6. Ha régóta szemezel valamilyen szép tárggyal, ruhával, és megteheted, most vedd meg. Engem egész télen vidámított a tűzpiros bakancsom. De lehet, hogy egy új kép a falra, vagy egy szőnyeg lesz a nyerő. Nyaralni azt hiszem nem megyünk úgysem...
7. A legnehezebb a gyerekek koordinálása, ebben sokat tud segíteni egy napirend és egy jó motivációs rendszer is (erről később bővebben)
8. Tölts minél több időt a természet közelében, vigyél minél több természetet az otthonodba!
9. Mozogj. A séta is szuper, gondolom az megvan �
10. Maradj kapcsolatban azokkal, akik fontosak neked. Akik erőt adnak, támogatnak, akiket jó szívvel tudsz te is támogatni. Lazíts azokon a kapcsolatokon, amiket tehernek érzel.
11. Vegyél igénybe minden elérhető segítséget. Ez nemhogy nem szégyen, hanem ebben a helyzetben bölcs dolog.

komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása